Heboh…Polisi Rampas Bendera Tauhid Milik Masa Saat Menyambut Iringan Raja Salman

heboh olisi

Heboh…Polisi Rampas Bendera Tauhid Milik Masa Saat Menyambut Iringan Raja Salman

MUSTANIR.COM – Sebuah video beredar di grup WhatsApp, video ini menunjukkan kerumunan masa dipinggir jalan yang hendak menyambut iring-iringan Raja Salman.

Masa nampak membawa bendera merah putih dan bendera Arab.

Namun secara mengejutkan ketika masa membentangkan bendera tauhid (panji rasulullah) yaitu liwa yang berbackground putih dan rayah yang berbackground hitam mendadak polisi merampasnya.

Meski masa memprotes dan memperingatkan dengan istighfar, namun polisi tak bergeming.

Hal ini semakin menguatkan kesan kriminalisasi terhadap Islam dan kaum muslimin. Pasalnya bendera arab yang juga mengandung kalimat tauhid tidak dirampas sementara yang murni bendera tauhid yang menjadi representasi Islam dan kaum muslimin justru dirampas. Berikut video lengkapnya:https://www.facebook.com/TribunIslam/videos/1410484642306016/ (tic/rs)

Komentar Mustanir.com

Sikap polisi dalam merampas bendera menunjukkan kalau polisi phobia dengan bendera Islam. Padahal bendera itu bendera Rasulullah, bendera yang nanti akan menyatukan umat islam dunia. Kami doakan semoga para polisi diberikan hidayah oleh Allah. Sehingga tidak phobia dengan bendera Rasulullah.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories